HULP DIE AANKOMT

 

Donderdag 30 januari.

 

Om 05.00 uur verzameld aan de eg 1 hier hebben we samen met onze familie en enkele kennissen koffie gedronken vervolgens zijn we om 05.30 uur vertrokken vanaf de werkplaats van Kees Dasselaar. Het eerste stuk in Nederland hadden we hinder van het slechte weer, aan de grens nog even contact gehad met onze tolk en toen doorgereden tot 21.00 uur nog even wat gedronken in een chauffeurscafé en de zwager van Kees gefeliciteerd. De eerste nacht in de bus geslapen op een parkeerplaats tussen Bologna en Modena in Italië.

 

Vrijdag 31 januari.

 

Om 07.00 uur opgestaan en nadat we ons hadden opgefrist zijn we doorgereden naar Ancona. Hier hebben we onze tickets gekocht voor de boot en hebben ons bij de rij aangesloten die reeds stond te wachten voor de boot.

Om 12.30 uur konden we de boot op nadat we onze hut hadden opgezocht hebben we de 10 verdiepingen van het schip verkend, tjonge wat een luxe nadat we ons vervolgens hadden gedoucht hebben we wat gegeten en gedronken vervolgens hebben we om 22.00 uur onze hut opgezocht en zijn we naar bed gegaan.

 

Zaterdag 01 februari.

 

Om 04.30 uur opgestaan en klaargemaakt voor de reis, nadat de boot was afgemeerd konden we om 05.30 uur de boot verlaten en waren we gearriveerd in Griekenland. Het regende ontzettend en met de niet te vergelijken infrastructuur in Nederland komen we om 09.00 uur aan bij de grens van Albanië ( tijdens de reis hebben we nog een aantal ocesions bekeken voor onze reisgenoot) De grens met de diverse formaliteiten van bureau naar bureau duurde tot 12.00 uur en nog steeds kwam de regen met bakken uit de lucht. Nadat we onze bus hadden ontsmet mochten we het land in kroop John ( de contact persoon van Kees Dasselaar in Albanië ) achter het stuur van de bus dit zou gemakkelijk zijn omdat er diverse controles zouden volgen, dit kwam zo uit in elke plaats die we passeerden waren wel enkele controles. Het eerste stuk snelweg was aangelegd door de Griekse overheid dit was een heel verschil met de Albanese wegen. Vanaf de grens kon je trouwens ook goed zien dat je Albanie binnen was alle afval wordt gedumpt langs de weg inclusief alle verongelukte en afgedankte voertuigen. Na enkele uren voortploeteren en toeteren naderen we onze eindbestemming Tepelene. Maar voor we hier aankomen  moeten we een verwaarloosd theehuis bekijken aan de rand van de rivier wat een mooie locatie ( in Nederland zouden de diverse horeca bedrijven ruzie maken om deze locatie, maar hier wordt alles verwaarloosd.) Wat mooi is de omgeving het lijkt wel of de natuur hier ongeschonden is en de tijd 100 jaar heeft stilgestaan, als we hier staan te kijken gaat de telefoon en belt Jan Wessels om te vragen hoe de reis verloopt as we hem vertellen dat we over zijn, blijkt dat we enorm veel geluk hebben gehad en dat de sneeuw in Duitsland en Oostenrijk achter ons aangekropen is. Verder op langs de weg enkele Forellen gekocht (worden in de rivier gevangen en niet gekweekt) In Tepelene moeten we eerst een cappuccino drinken in een koffiehuis daar aangekomen blijkt dat dit gedeelte van de stad op dit moment geen stroom heeft dus geen cappuccino. Dus direct naar ons logeeradres wat een welkom en wat een gastvrijheid. Vervolgens hebben we onze verdieping in het huis ingericht. Het gastgezin  sliep zelf in twee kamers met 7 personen terwijl wij de complete bovenverdieping tot onze beschikking hadden.    

Nadat we de bus hadden uitgepakt zijn we direkt begonnen met het samenstellen van de winterpakketten de door Kees Dasselaar bestelde goederen waren reeds bezorgt op het logeeradres.  Dus met z’n allen aanpakken en de pakketten klaarmaken. De pakketten bestonden uit: 2 zakken witte bonen 2 zakken groene bonen, 1 zak macaroni, 1 zak spagettie,1 literslaolie, 1 kokertje met 25 koolzaden,1 kgsuiker,1 kgzout, 1 zak wasmiddel, 2 pakjes zalm, 1 kuipje boter, 3 stukken handzeep, 1 pen, 1 flesopener, 1 knutselboek, 10 inlegkruisjes, tevens werden de eerste 100 paketten voorzien van gebreide kinderpantoffels pantoffels de overige 100 pakketten werden voorzien van  linnengoed of een kleding stuk. Toen we klaar waren met de pakketten stond er een uitgebreide maaltijd klaar ma het eten werden we opgehaald voor een bezoek aan een plaatselijk cafe, hier hebben we kennis gemaakt met de volksdrank (RAKI) en met plaatselijke Politie. Met politie hebben we direkt een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de politie en de brandweer. Nadat we een paar Amstel Pilsjes hadden weggewerkt zijn teruggegaan aanr ons logeeradres hier stond weer de tafel voor ons gedekt na het eten nog even nagezeten en om 22.30 uur zijn we moe voldaan en met een volle maag naar bed gegaan.

 

Zondag 02 februari