HULP DIE AANKOMT

De brug vernieuwd

Gepubliceerd op 20 oktober 2012 om 22:00

de eerste nieuwe planken

Start 7.00 uur bij 'Dora' om de balken op de vrachtwagen te laden. Want om 8.00 uur is de eerste hulp aanwezig aan de andere kant van de Vjosë. 40 balken=45 meter moet er mee en daarvoor heb je 80 planken nodig. Allemaal op de truck gaat niet. Dan maar 2 keer rijden. Een deel van de brug was zo slecht dat vrijwel direct kan worden begonnen met het leggen van de balken. Om 8.30 uur komt mijn boorploeg. Het gaat zo goed dat we om 10.00 uur al klaar zijn. We moeten wachten op de vrachtwagen, om deze te laden voor de tweede rit. Om 11.00 uur komt hij met een groepje jongens om te laden. Wij vetrekken daarom lopend naar de brug.

Rest van de dag geholpen met het leggen van de balken, en de haken voor de dragers gemonteerd. Tot 17.30 uur doorgewerkt. We stoppen omdat het donker wordt. Alle planken moeten ivm diefstal vastgezet worden. laaste 5 meter van het eerste stuk ligt nog open. dat betekend  45 meter klaar !!!

De gereedschappen worden bij een jonge boer opgeslagen bij zijn huis. Hij woont niet ver van de brug in het dorpje Fermë. Zijn naam is Klodi. Hele dag prachtig weer. Gelukkig wat minder warm. ca 22º. We eten bij restaurant 'de Vjosa', waar we Lumani Boni ontmoeten. De zoon van het eerste slaapadres van Kees.

Morgen werken we niet vanwege de zondag.

Geplaatst door Henk de Lange


«   »