HULP DIE AANKOMT

weer een stukje verder

Gepubliceerd op 24 oktober 2012 om 20:21

handig als je de taal kent

Vandaag zelfde tijd en plaats gestart. Opgestaan om 5.30 uur. We willen vandaag weer 32 meter leggen. Dat zal niet gemakkelijk gaan, omdat we een aansluiting moeten houden voor degene die over de brug komt. Ze kunnen nu niet meer uitwijken over het trapje. De brug hangt hier flink door, zodat de nivellering van de balken moeizaam verloopt. Hier zijn we veel tijd aan kwijt. Einde van de dag hebben we toch totaal 145 van de brug al klaar.

Het gereedschap hebben we met de aanhanger van Klodi op de brug gereden. Nu hoeven niet zover te sjouwen met alle spullen. Jasper vertrekt om 13.00 uur voor zijn werk. We hadden toen een probleem met de vertaling. Gelukkig bleek er een jongeman te zijn, die 10 jaar in London had gewoond. Via hem konden we toen uitleggen wat er moest gebeuren. Doordat er elke dag nieuwe mensen kwamen helpen moest dit meestal steeds opnieuw gebeuren. Als blijkt dat ze je niet begrijpen, door de taal, doet er ook bijna niemand iets uit zichzelf. Er zijn er maar weinig die uit zichzelf aanpakken. Gelukkig zijn er ook mannen die elke dag komen en wel van aanpakken weten. Maar doordat ze vee hebben, zijn ze nogal eens tussendoor weg. Om 16.00 uur zijn we met de meegebrachte balken en planken klaar. Op naar EKO. Na een inventarisatie blijken de korte draadbouten op te zijn. Gjon wordt op pad gestuurd en moet voor 2 dozen schroeven naar Gjirokaster rijden !!!In heel Tepelenë zijn die niet te krijgen... Ook worden nog weer extra beugels opgehaald, 80 stuks voor de laatste delen.

Steeds als er iemand gereedschap laat vallen, kunnen we dat nog weer ophalen van de bedding. Maar morgen zitten we boven de rivier....

Kees wil een zeil onder de brug hangen. Hij weet alleen nog niet hoe !

Geplaatst door Henk de Lange


«   »