HULP DIE AANKOMT

regendag

Gepubliceerd op 27 oktober 2012 om 18:55

evalueren

Om 7.00 uur opgestaan. Het regent hard. Wij.Jasper,Kees en ik, gaan naar 'Dora' om materiaal te inventariseren en bij elkaar te zoeken. Er zijn nog 245 planken en 17 balken overgebleven. We zijn uitgegaan van de totale lengte, maar er zijn ook betonnen tussenstukken, hier is geen rekening mee gehouden. Deze krappe 4m3 probeert Gjon te verkopen aan een handelaar.

Om 11.30 uur komt de burgemeester van Beçisht praten bij EKO, over het belonen van de werkers. Wel of niet doen, ivm jalouzie? Blijkt een moeilijk verhaal. We besluiten Klodi een deel van de balken te geven, voor de opslag van gereedschap en het transport elke dag en voor de kosten van het gebruik van de motorzaag. Ook wordt besloten om zijbalkjes te plaatsen op de brug aan een zijde. Deze zijn ter bescherming van de ezels, die bij het uitglijden anders vast komen te zitten in het gaas. Er wordt een meubelmaker geregeld die de balken voor ons zaagt uit een deel van de overgebleven planken van 15 cm breed. Door de burgemeester worden we uitgenodigd voor een bedankfeestje in een plaatselijk restaurant op donderdag a.s. om 13.00 uur, met de helpers van Beçisht, Vermë en Dammës.

Omdat het nog steeds regent, met af en toe een kwartiertje droog, gaan we om 13.00 uur naar het huis van Limoz. De afzuigkap doet niet meer goed. Kees en ik besluiten 'm van de kant te halen en eens grondig schoon te maken...We kunnen de motor niet testen omdat door de regen de stroom eraf is. Schijnt heel normaal te zijn tijdens de buien. Om 16.00 is er weer stroom. de afzuigkap wordt getest. Niets aan de hand, totdat ik stand 3 gebruik. Veel rook en stank en dat was het ! We besluiten naar de winkel te gaan en eens te vragen wat een nieuwe kost. € 45.00 euro. Oke doen we.

Om 18.00 uur eten bij Gjon thuis. Hier doen we navraag over een ev. terugreis via Dürres naar Triest in Italië. Daar horen we morgen meer van.

 

 

 

Geplaatst door Henk de Lange


«   »