HULP DIE AANKOMT
HOOFDMENU » Project: Brug » afwerken

afwerken

Gepubliceerd op 30 oktober 2012 19:00

laatste dag bij de brug

Om 8.15 bij EKO. Overleg wat er mee moet naar de brug aan materiaal en gereedschap. Omdat de weg aan de andere kant van de rivier onbegaanbaar is door de regen, voor een personen auto, moet alles naar beneden gedragen worden van de kant van Tepelenë.

We starten met het controleren van nog vast te zetten planken en ook waar de verbinding tussen de balken nog niet goed is aangedraaid.Er ontbeken nog korte houtdraadbouten. Ik ga ze afkorten met de haakse slijper. Er is vandaag weing hulp . Slechts drie mannen komen opdagen. De overloop tussen de betonstukken en de brug worden dicht gemaakt met stukken plank. De zijbalken worden vastgezet. Er blijken er nog een aantal tekort. Deze worden met de motorzaag doormidden gezaagd. Dat gaat helaas niet altijd even recht. Kees loopt terug naar de auto en controleert al lopend met een doos bouten in de hand, of er nog hier en daar schroeven ontbreken. Jasper en ik gaan alle materiaal op de vrachtwagen van Vigjo laden en halen het overige bij het huis van Klodi op. Op de heenweg heeft Vigjo de 17 balken opgehaald bij het tehuis ' Dora'. Deze geven we aan Klodi en Turi (zie laatste groepsfoto). Balken gelost bij Klodi en een bakje koffie gedronken. Een deel van mijn eigen gereedschap heb ik aan Klodi gegeven. Die mensen hebben amper een hamer! Terug langs de slechte weg van Fermë en Dragoth. We stoppen onderweg bij een restaurantje, waar ze volgens de chauffeur heerlijke yoghurt hebben. We krijgen een bord vol !! Heerlijk!!

Ondertussen staat Gjon te wachten bij het huis waar het aggregaat naar toe moet. Hij belt wel twee keer waar we blijven en waarom het zolang duurt. Tja de weg was zoooo slecht....daarom duurde het zolang !

De anderen staan bij het tehuis ook nog steeds te wachten. Het wordt al donker. Uiteraard zelfde antwoordt.... 

Gereedschap uitgeladen en eten bij Limoz.

Geplaatst door Henk de Lange


«   »