HULP DIE AANKOMT

feest

Gepubliceerd op 1 november 2012 om 18:00

afscheid

Om 8.00 uur bij EKO. Er is vannacht wel 7 cm water gevallen. 70 mm in een nacht !! Het regent ook nu nog hard. Daarna naar het tehuis om kleren te verzamelen voor een helper op de brug. Deze man uit Fermë heeft maar 1 hand, maar werkte volop mee met sjouwen en timmeren. Deze man leeft met een depressieve vrouw in een klein huisje en is zeer arm. Als we alles bij elkaar hebben gezocht, zijn het 3 grote zakken vol. Jasper zorgt dat het discreet bezorgt wordt ivm de niet aflatende jalouzie.

De vader van Wilma(een lerares van het tehuis) is ernstig ziek door maagkanker. Hij is stervende. Deze man heeft in 2008 de zinken uitloopgoten van de Westerkerk gemaakt. Voor de kinderen van Jasper, Joas en Willemijn, wat kleding uitgezocht en naar Jasper gebracht.

We wilden net weggaan toen Marianne uit Gjirokaster langskwam. Zij was gebeld dat er dozen met kleren uit Borculo voor haar bij Limoz stonden. Zij zou pas over enkele uren komen, maar het water was zo hoog in Gjirokaster, dat ze het niet vertrouwd vondt om langer te wachten. Ze bleef ook niet voor een bakkie, want er was ook al een deel van de bergwand verzakt op de weg naar Tepelenë. Later op de dag horen wij dat het water de weg bij het meertje in Gjirokaster volledig geblokkeerd heeft. We nemen afscheid van Jenny en de kinderen, omdat we morgen vertrekken.

Om 13.00 uur moeten we bij het restaurant van Izet Dervishi zijn voor het afscheidsfeestje.

Het feestje is een geweldige ervaring. Er wordt volop gezongen en geproost. Iedereen houdt toespraakjes en brengt een toost uit. Kees, Jasper en ik doen er vrolijk aan mee. Je voelt je na zo'n week zwoegen verbonden met deze mensen. We hebben er wel 25 nieuwe vrienden bij !! Als we terugkomen moeten we beloven overal even wat te komen drinken (zal wel RAKI worden). Dat wordt wat ... We gaan om 15.30 uur hier weg. De rest blijft nog, want er wordt flink gedronken.

 

Geplaatst door Henk de Lange


«   »